Tanulj szépen! – Tanulókuckó fiúknak

Tanulj szépen! – Tanulókuckó fiúknak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A régi, retró íróasztal vagány darabbá válhat egy kis festékkel, dekupázsolt asztallappal és dínófigurákból készített fogantyúkkal.

Csomagolópapír
A füzetek csomagolásához vegyetek olcsó háztartási csomagolópapírt, és nyomtassatok rá kedvetek szerinti mintát egy kifaragott krumpli segítségével.
Csomagolópapír Ápisz 80–100 Ft/csomag, akrilfesték Kreatív Hobby 490Ft, krumplinyomda: készítsd magad!

Konyhai polc másként
A füzeteket jobb szem előtt tárolni. Fűszeres polcokat fújj le sprayfestékkel, az aljukra pedig ragassz fel fűszeres üvegeket a kupakjuknál fogva. Így kihasználhatod a polc mindkét oldalát.
Fűszertartó polc Ikea 795 Ft/db, fűszertartó üvegek Ikea 695Ft/4 db, ragasztó HENKEL 2500 Ft/tubus

Rajztábla
A gyerekek szeretnek táblára firkálni, ezt otthon is gyakorolhatják. Ehhez ragassz egy rajztáblára egy darab táblafóliát. A fólia lemosható, letörölhető, jól lehet rá krétával írni és rajzolni.
Rajztábla müller 225 Ft, kréta (saját), táblafólia Aldi 690 Ft/tekercs

Rekeszek a könyveknek
A műanyag rekeszek is új funkciót kaphatnak a fiús tanulósarokban. Bátran fesd le sprayfestékkel ezeket is! Nagyobb kampók segítségével rögzítsd a falhoz.
Rekeszek: keress otthon, vagy kérj asarki közértből! Füzetek: Müller 45–65Ft/db

Dinós tároló
A kamrában hányódó italdíszcsomagolás úgy születhet újjá, ha sprayfestékkel több rétegben lefújod, majd ragasztóval két szemben lévő oldalára egy félbevágott műanyag dinoszauruszt erősítesz rá.
Fém italos díszdoboz: keress otthon! Sprayfesték Duplicolor 1400 Ft

Fali dísz vagy tolltartó?
Fújd le a konzervdobozokat különféle színű sprayfestékekkel több rétegben. Ragaszd fel a dobozokat egy rétegelt lemezre. Pakolj rá nehezéket és egy éjszakát hagyd kötni a ragasztót.
Sprayfesték Bricostore, Duplicolor 1200–1690 Ft, ragasztó HENKEL 2500 Ft/tubus

Tanulókuckó fiúknak
Kend le az asztallapot dekupázs ragasztóval, simítsd rá a tapétát, töröld át vizes ronggyal (ez a művelet vékonyabb papírnál, például újságból kivágott képregényfiguráknál elmaradhat) és hagyd pár napig száradni. Ezután vidd fel rá a dekupázs lakkot. Az asztal oldalára szerelj papírhengert egy akasztó és madzag segítségével, így a kisdiák nyugodtan firkálhat nagy kézmozdulatokkal.
A nagy képen látható tárgyak: íróasztal Boho Home 22900 Ft (átalakítva), Stokke Trip Trap szék Bababoo 49890 Ft, ceruzák, ecsetek, füzetek Müller, rajzpapírtekercs Ikea 695 Ft, állatmintás tapéta Kika 790 Ft/tekercs, kék festék TIKKURILA 4500 Ft/liter

Fotó: Reichel Tamás. Szentgyörgyi Katalin blogja: akicsihaz.blogspot.com. Ez a cikk a 2011. évi szeptemberi számban jelent meg. Minden jog fenntartva.

A színésznő, aki soha nem tudott igazán boldog lenni – Vivien Leigh élete 12 képben

„Sosem értette meg egyik férfit sem, akit szeretett, és ezért elvesztette mind a kettőt. Most már tudta, keservesen tudta, hogy ha valaha is megértette volna Ashleyt, sohasem szerette volna; ha valaha is megértette volna Rhettet, sohasem veszthette volna el. Kétségbeesetten kutatott emlékezetében, volt-e valaha is ember, akit csakugyan megértett.” – emlékezetes sorok ezek Margaret Mitchell: Elfújta a szél regényéből. Ahogyan Scarlett, úgy az őt megformáló Vivien Leigh szerelmi élete sem volt egyszerű.

FRISS! Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Nagyon várta már az egész világ. A joy.hu híradása.

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft