Kecskesajtos spárgatorta

Kecskesajtos spárgatorta

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kecskesajt és spárga. Tökéletes párosítás.

Előkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók (6 személyre):
•2 csomag kész leveles tészta
• 20 deka kecskesajt
• 15 deka rikotta
• 2 evőkanál felaprított mentalevél
• 2 evőkanál olívaolaj
• 20 deka tisztított zöldspárga
• 1 tojás

1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra. Bélelj ki egy lapos tűzálló tálat sütőpapírral, olajozd is ki, aztán töltsd bele a tésztát. Gondosan nyomkodd bele a sarkokba is, és hűtsd be fél órára.

2. Közben keverd össze a kecskesajtot a rikottával, a felaprított mentalevelekkel és az olajjal, sózd meg, és kend szét a tésztán. Fektesd bele a spárgaszálakat, kend megaz enyhén felvert tojással, locsold a maradék olívaolajjal és dugd a sütőbefél órára. Forrón is, de szobahőmérsékleten is finom.

Recept: Simándi Júlia, Fotó: Andrew Lehmann, André Martin/ACPsyndication.com

Tovább olvasok
Anyai nagymamánk génjeit hordozzuk legerősebben – állítják kutatók

Függetlenül attól, hogy egy gyerek szoros kapcsolatot ápol-e a nagyszüleivel, genetikai örökségünk tetemes részét nekik köszönhetjük. Főképp az egyiküknek...

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem