16 elképesztő termékfotó a boltok polcairól – avagy amikor még a csomagolást is becsomagolják

műanyag hulladék,csomagolás,felesleges csomagolás,őko,környezetszennyezés Forrás: Happy facts
Míg egyes cégek, illetve üzletek egyre tudatosabban hagyják el a nejlonzacskót és az előre csomagolt termékek nagy részét, addig a világ egyes részein úgy tűnik, még mindig magasról tesznek a globális felmelegedésre, vizeink szennyezettségére és azok élővilágának megóvására.

A műanyag hulladékok, a bolygónkat szennyező szemét egyharmadát teszik ki. Gyártásuk igen költséges, ráadásul az előállításuk is elképesztően szennyezi a környezetet és csak egy kis részük újrahasznosítható, nagy részük egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan bomlik le a természetben. A közelmúltban elárasztották az netet a tengerekben és óceánokban úszó szemétszigetekről és a bajbajutott tengeri állatokról készült fotók, mégis sokan figyelmen kívül hagyják ezeket. Szerencsére azért jó hír, hogy néhány ország – reméljük nem túl későn – végre elkezdte betiltani az egyszer használatos műanyag eszközöket. Sajnos azonban továbbra is sokan vannak, akik nem veszik elég komolyan ezt a globális problémát.

Következzen most 16 megdöbbentő fotó, a totálisan felesleges műanyag csomagolásokról, amik – ha nem is itthon – még ma is megtalálhatóak a boltok polcain.