Mexikói csirkés tortilla tejfölös snidlingszósszal

Borítókép: Mexikói csirkés tortilla tejfölös snidlingszósszal
Egyre több mexikói receptünk van, hisz ezt nem lehet megunni...

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: darabonként 6 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:

•5–40 deka kész grillcsirkehús
• 1-1 kis avokádó és lilahagyma
• 1 nagy paradicsom
•20 deka erőteljes ízű reszelt sajt
• 4-5 evőkanál aprított korianderlevél
• 2 kávéskanál csípős paprika (ha bírjátok)
• só és durvára tört fekete bors
• 12 darab puha tortilla
•olajspray

A snidlingmártáshoz:
•2 deci tejföl
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál aprított metélőhagyma

1. A csirkéről távolítsd el a bőrét, csontozd ki és vagdosd darabokra. Az avokádót, a paradicsomot és a hagymát vágd vékony szeletekre és keverd össze a csirkehússal. Add hozzá a reszelt sajtot, a korianderlevelet és a hajszálvékonyra aprított paprikát is. Sózd-borsozd.

2. Teríts szét 6 tortillát amunkalapon és oszd el rajtuk a csirkés keveréket. Takard le a másik tortillalappal, gyengéden nyomkodd össze, lapítsd le. Olajspray-vel befújt, forró serpenyőben egyenként süsd meg a tortillákat, oldalanként - perc alatt.

. A tejfölt, aszétnyomott fokhagymát és a felaprított metélőhagymát kavard össze egy tálban, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg.

4. A megsült tortillákat negyedeld fel, kínáld a tejfölös mártással.

További remek mexikói receptek: katt ide!

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Ian Wallace/acpsyndication.com