Csípős fajito sztékkel
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra a pácolásra
Hozzávalók (8 személyre):
A töltelékhez:
•4 szelet hátszín – egyenként kábé 12 dekásak és 2 centi vastagok
• minden adaghoz 1 kávéskanál szárított csili és köménymag
• fél kávéskanál mustármag és szárított oregánó
• egy-egy csipet reszelt szerecsendió és őrölt fahéj
• fél citrom leve
• 1 kávéskanál olívaolaj
A paradicsomsalsához:
• 4 nagy szem friss, érett paradicsom
• csipetnyi só
• 1 kávéskanál szárított oregánó
• 1 édes fehérhagyma
• 1 vörös csilipaprika
• korianderlevél
• 8 kész tortilla
• 2 kis fej fodros saláta
• 5–10 deka cheddarsajt
• néhány evőkanál tejföl
• egy marék friss korianderlevél
1. A tölteléknél felsorolt fűszereket, az olívaolajat és a citromlevet kőmozsárban zúzd össze. Ezzel a masszával kend meg a hússzeleteket, csavard alufóliába és legalább egy órára tedd hűtőbe.
2. Közben szeleteld fel a paradicsomokat, sózd, hintsd meg oregánóval, csöpögtesd le.
3. A hagymát és a csilit vágd egészen finomra, és turmixold össze a paradicsommal. A felaprított friss koriandert csak a végén add hozzá.
4. Forrósíts fel egy serpenyőt és süsd meg a hússzeleteket közepesre. Egyidejűleg a tortillákat is melegítsd fel, még jobb, ha kicsit meg is barnulnak. Tekerd őket fóliába, hogy ne hűljenek ki.
5. A sztéket gyorsan darabold fel, gyömöszöld bele a meleg tortillába, tegyél mellé széttépkedett salátát, egy kis salsát, reszelt sajtot, tejfölt és korianderlevelet. Ha kész, vágd félbe.
Még több mexikói receptért klikk ide!
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Celia Back/Chris Bott/Apc Syndication.