Guacamole és paprikasalsa
Guacomole
Elkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Hozzávalók (8 személyre): • 2 avokádó • 2 szál újhagyma • 1 nem csípős csilipaprika • 2 evőkanál korianderlevél • 1 citrom leve • só • bors
1. Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magokat, még egyszer vágd félbe, és hámozd meg a gerezdeket.
2. Aprítsd fel, de nem túl kis darabokra, és egy tálban keverd össze a finomra vágott újhagymával és csilivel, valamint a széttépkedett korianderlevelekkel.
3. Ízlésed szerint sózd és borsozd meg, locsold meg citromlével, alaposan keverd össze és hűtsd be, mielőtt asztalra teszed.
Paprikasalsa
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (8 személyre): • 30–40 dekás marinált-paprika-konzerv • 15 deka koktélparadicsom • 20 deka konzervparadicsom • 2 evőkanál friss korianderlevél • 1 nagy csilipaprika • fél citrom leve • só • bors
1. A paprikát csöpögtesd le és szeleteld fel.
2. A koktél-paradicsomot negyedeld, a konzervparadicsomot darabold fel.
3. A koriandert és a csilit aprítsd fel finomra.
4. Az összes hozzávalót keverd össze egy tálban, sózd és borsozd, locsold meg a citromlével, alaposan keverd meg és hűtsd be tálalás előtt.
Még több mexikói receptért klikk ide.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Celia Back/Chris Bott +Ipc syndication.