Igaz történet: a kapcsolat, amely két fedél alatt zajlik

Igaz történet: a kapcsolat, amely két fedél alatt zajlik
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Első hallásra nem tűnik éppen ideális életformának, ha egy összetartozó pár tagjai külön lakásban élnek. Pedig...

Itt valami nem stimmel – gondolja a külső szemlélő. Biztosan van egy harmadik a háttérben. Vagy valami suskus, anyagi megfontolás. Bori története rácáfol az aggodalmakra.Menekülés a szülői házból

Bori szülei nem bírták elviselni, ha egy fiú tűnt fel a lányuk körül. Előbb-utóbb mindenkit elüldöztek. A lány erőszakos, hangos és tapintatlan anyjával elég volt egyetlen alkalommal találkozni, hogy utána a legelszántabb fiú se tegye be többé a lábát a lakásba. Aztán egyszer csak megjelent Zsolt, aki éppoly erőszakos és önző volt, mint Bori anyja, és nem tűrte el, hogy bárki is az útjába álljon. A mama végre emberére talált, lecsendesedett, és beleegyezett, hogy a fiú állandó vendég legyen náluk. Zsolt nem ért rá hosszan udvarolni, néhány hónap múlva megszervezte az esküvőt, és az akkor huszonöt éves Bori egyszerre feleség lett. Akkor azt hitte, hogy szerelmes. Bár érezte, hogy sok köze nincsen a férjéhez, és hogy nemcsak a mentalitásuk, de az érdeklődési körük és a világról alkotott képük is nagyon más, mégis örült, sőt egyenesen boldog volt, hogy végre elmenekülhet otthonról.

Férje két évvel volt idősebb, mindketten megszerezték már a diplomájukat, ráadásul a fiú egy szép nagy lakást örökölt a nagymamájától, és elég jól keresett. Berendezkedtek és elkezdték a közös életet, ami egyáltalán nem volt kellemetlen. A programokat ugyan Zsolt döntötte el, és keményfejű, merev rámenősségével mindig elérte, hogy az ő akarata érvényesüljön, Bori mégis élvezte az új életet. Már otthon megszokta, hogy szinte az önfeladásig alkalmazkodjon és hogy mindig mindenben igyekezzék megfelelni, így hát felvette a férje tempóját, és igyekezett jól érezni magát. Voltaképpen nem is esett nehezére, hiszen tudta, hogy Zsolt a maga módján szereti. Az is nagy előnye volt, hogy nem keresett benne folyton hibát, mint otthon az anyja.

Olvasd el ezt is!

Három évvel később megszületett Bálint, a kisfiuk, és Bori az új helyzetben is jól helytállt. A férje nem sok időt töltött a családdal, inkább a karrierjét építgette, Zsolt édesanyja viszont rengeteget segített, ami jól is jött, mert Bálint sokat betegeskedett. Az első hónapok után nyugalmasabb időszak következett. Játszótér, séták a parkban, kialakult szabályok szerint megszervezett családi élet, anyagi jólét s egy kis otthoni munka (néhány nyelvóra) csak azért, hogy ne pusztán a „kismamaság” töltse ki a napokat.


És megjelenik az igazi

A házasság hatodik évében Bori egy munka kapcsán megismerkedett Tamással. A férfi huszonegy évvel volt idősebb, réges-rég elvált, egyedül élt. Már első alkalommal is fél szavakból megértették egymást, és ahogy a közös feladat ügyében többször is találkoztak, egyre közvetlenebb, egyre bizalmasabb kapcsolatba kerültek. Kiderült, hogy egészen hasonló az érdeklődési körük, egyformán látják a világot, azonos dolgokon nevetnek, tökéletesen egy hullámhosszon vannak.

Bori észlelte, hogy nagyon tetszik a férfinak, de ekkor még nem tudta viszonozni az érzelmeit. Megriadt a nagy korkülönbségtől, és azt sem érezte, hogy valami ellenállhatatlan vágy hajtaná Tamás felé. Azt viszont teljes szívéből élvezte, hogy életében először nem kell igyekeznie, viselkednie, megfelelnie, olyannak fogadják el, amilyen, mi több, imádják érte. Maga sem tudja, hogyan, de néhány hónappal később egyik napról a másikra elszánt és lázas szenvedéllyel beleszeretett Tamásba, és ekkor már otthon sem akart titkolódzni. Tisztázta a helyzetet a férjével, aki először meglepődött, de aztán beleegyezett a válásba. A lakáshoz ugyan ragaszkodott, anyagi kérdésekben viszont nagyvonalúnak mutatkozott. Bori Tamástól egyutcányira vett egy kis lakást, és a gyerekkel együtt oda költözött. Meg sem fordult a fejében, hogy szerelmével bútorozzon össze. Bálintkát, aki betegeskedett és az óvodai beilleszkedéssel is sokat bajlódott, amúgy is megviselte a  válás és a költözés. Bori azt akarta, hogy a  kisfia körül a lehető legnagyobb nyugalom legyen, és kettesben felépítsék új életüket. Nem kell ahhoz egy velük élő pótpapa, hiszen a gyereknek van apja – gondolta, és valóban, Zsolt továbbra is napi kapcsolatban maradt a fiával, és minden helyzetben lehetett rá számítani. Az összeköltözést Tamás sem erőltette, a saját fia már egyetemre járt, ő pedig évtizedek óta megszokta, hogy egyedül él, nem zavarja senki a munkájában. Amikor nyáron Zsolt elvitte a gyereket nyaralni, Boriék elutaztak egy hétre, afféle nem hivatalos nászútra. Az a pár nap a vártnál is jobban sikerült. Aztán szép lassan kialakultak az új élet keretei, a  mindennapos szokások. Bori reggel elvitte a kisfiát az óvodába, utána hazament és várta a magántanítványait. Tamás szintén szabadúszó volt, ő is otthon dolgozott délig, majd főzött valamit, és együtt megebédeltek nála. Ezt követte a szieszta, négy óra felé pedig Bori elindult a gyerekért az óvodába. Este,  miután Bálint már elaludt, ők még beszéltek telefonon, aztán másnap kezdték az egészet elölről. Bálint időközben iskolás lett, de az időbeosztás akkor sem változott, a délutánokat és az estéket a gyerek kapta. Péntekenként általában Zsolt elvitte magához a kisfiút, ilyenkor Bori Tamásnál vacsorázott, és az egész hétvégét együtt töltötték. Moziba, színházba jártak, barátokkal jöttek össze. Havonta, esetleg kéthavonta egy-egy hétvégi utazást is megengedtek maguknak, vidékre mentek, kirándultak, és egyre jobban élvezték a közösen töltött időt. Télen és nyáron, amikor Zsolt hetekre elvitte Bálintkát, ők is elvonultak hosszabb időre a tengerpartra vagy kedvenc városukba, Prágába. Tökéletesen megfelelt nekik ez az életforma, mindig volt mit várni, a közös ebédeket, a hétvégéket, a nyaralásokat.


Rendhagyó családi élet
Családi életet – a szó hagyományos értelmében – nem éltek, Tamás jó viszonyban volt Bálinttal, de sok közös programjuk nem volt. Viszont Bálint születésnapi zsúrját minden évben Bori szervezte, és természetesen meghívta a gyerek apját is, annak új feleségét és ikerfiaikat, sőt az anyósát, akivel a válás után is jobb kapcsolatban volt, mint a saját anyjával. A karácsonyok is így teltek, és Bálint egy idő után természetesnek tartotta, hogy az ünnepnapokat a  szüleivel, nagymamájával és két kistestvérével tölti, akik persze rajongtak érte. Ezeken a napokon Tamás is „gyerekezett”, felnőtt fiával és a fiú menyasszonyával töltötte az időt. Aztán megint folytatódtak a hétköznapok. Bori és Tamás megszokott napirendjét csak az borította fel, ha hivatalos ügyet kellett intézniük vagy orvoshoz menni, ilyenkor már reggel találkoztak. Együtt jártak bankba és adótanácsadóhoz, az évek során ugyanis közös bankszámlát nyitottak. Adódtak drámai pillanatok is, egy-egy rosszul hangzó orvosi lelet, műtét, kórház. Bálint ilyenkor az apjáéknál volt, Bori pedig beköltözött a kórházba, hogy Tamás mellett lehessen, amikor pedig őt operálták, a férfi volt állandóan mellette, etette, mosott rá, tárgyalt az orvosokkal.

Biztos kötelék
Mostanában még több időt vannak együtt, hiszen Bálint tizenhat éves, és már a saját életét éli. Az estéket szívesebben tölti a barátaival, egyáltalán nem bánja, ha anyja Tamásnál alszik vagy elutazik néhány napra.

A barátnők, akik éveken át sajnálták Borit a kapcsolatuk tisztázatlan jogi helyzete miatt, most inkább irigykednek, mert ilyen jó, stabil, a felek kölcsönös egyenlőségén alapuló köteléket régen nem láttak... ha láttak egyáltalán. Kezdik megérteni, amit Bori mindig is mondogatott: őket olyan szerelem fűzi össze, amiből nem kell hogy házasság és gyerek legyen.
Nem tervezik a jövőt, legfeljebb a nyarat. Az már biztos, hogy júliusban megint elutaznak Prágába.

Szöveg: Bokor Gabriella, Fotó: Pamela Hanson

Ezt az egy dolgot mindenképpen meg kell tenned a bőröddel, ha leesik a hó

A bőröd meg fogja köszönni neked, rövid- és hosszútávon egyaránt.

Gyász: 37 évesen elhunyt Fábián Juli énekesnő

Juli nyáron jelentette be, hogy ideiglenesen visszavonul, mert a gyógyulására kell koncentrálnia.

Téged sosem érintett a bullying? Nézd meg ezt a szenvedélyes videót és máshogyan fogod gondolni!

Ne görgess tovább: ez a téma annál jóval többet ér, minthogy máris elengedd!

8 minimál manikűrötlet karácsonyra

Egy ilyen minimál lakkal nemcsak az ünnepeket, hanem még az első néhány munkanapot is kibírhatod az újévben.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft