Sajtos-brokkolis sült rizs

Borítókép: Sajtos-brokkolis sült rizs
Akinek a párolt brokkoli túl „egyszerű", próbálozzon meg ezzel a recepttel.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):

•30 deka brokkoli
• 6 deka vaj
• csipetnyi Cayenne-bors
• 2 evőkanál liszt
• fél liter tej
• 3 csésze főtt rizs
• 10 deka füstölt sonka
• 2 szál csemegehagyma
• fél-fél csésze reszelt sajt és parmezán
•néhány evőkanál zsemlemorzsa
• só

1. A rózsáira szedett brokkolit forró, sós vízben forrázd le (blansírozd) 3 perc alatt, hogy a színe friss zöld maradjon. Csöpögtesd le, zuhanyozd le hideg vízzel és újra csöpögtesd le. Tedd félre, amíg nem lesz rá szükség.

2. A mártáshoz avajjal, a Cayenne-borssal és a liszttel csinálj világos rántást. Engedd fel apránként a tejjel, hagyd, hogy összeforrjon.

3.Keverd össze egy tálban a brokkolit, az apróra vágott füstölt sonkát, a felaprított hagymát, a rizst, a reszelt sajtot és a tejes mártást. Lapátold bele egy kisebb tűzálló tálba vagy tepsibe. Ha kell, sózd meg.

4. A maradék, megolvasztott vajat, a parmezánt és a zsemlemorzsát keverd össze és öntsd rá a rizsre. Tedd előmelegített grillsütőbe, amíg a teteje szépen megpirul.

Szöveg: Simándi Júlia, FOTÓ: Dean wilmot/acpsyndication.com