Szupergyors, szuperkönnyű édesség: tördelt piskóta csokiöntettel

Borítókép: Szupergyors, szuperkönnyű édesség: tördelt piskóta csokiöntettel
A csokis piskóta receptje olyan egyszerű, hogy gyerekek is elkészíthetik. Add át a terepet!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:
sok maradék nyuszi- és csibefigura (vagy ha nem húsvét van, akkor bármilyen tejcsoki megteszi)
legalább egy tábla étcsokoládé tortabevonó vagy 75 százalék kakaótartalmú étcsokoládé
10 deka vaj vagy margarin
10 deka porcukor
1tojásfehérje
1 tekercs piskótalap

1. Az összes csokoládét tördeld össze, és olvaszd meg gőz fölött (egy nagy lábos forrásban lévő víz fölé helyezett kisebb lábosban vagy tűzálló tálban). Keverd bele a lágy vajat és aporcukrot. Amikor már teljesen sima és nem forró, add hozzá az enyhén felvert tojásfehérjét is – ettől lesz fényes.

2. A piskótát mikróban langyosítsd meg, kézzel szaggasd kisebb darabokra, aztán locsold meg a csokiöntettel. Hagyd, hogy kicsit beigya az öntetet. Koronázd meg frissen felvert tejszínhabbal, de úgy még finomabb, ha előbb tejszínnel locsolod meg a piskótát és csak utána öntöd rá a csokit. Ha az öntetet újra kell melegíteni, tejjel vagy tejszínnel hígítsd fel.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Batár Zsolt, food styling: Pekarcsik Lilla