Szardínia babsalátával és paradicsommal

Borítókép: Szardínia babsalátával és paradicsommal
Könnyű salátaeledel, konzervből és mirelitből is elkészíthető!

Előkészítési idő: 10 perc. Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (4 személyre): • 20 deka zsenge zöldbab • 1-1 doboz (40 deka) konzerv vörösbab és fehérbab • 3 közepes paradicsom • 2 doboz szardínia Az öntethez: 1 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál citromlé • fél deci repceolaj • 1 mogyoróhagyma • 2 evőkanálnyi bazsalikomlevél aprítva és egy pár egész a tálaláshoz

1. A zöldbabot főzd 4-5 percig sós vízben, hogy megpuhuljon, de azért még ropogós maradjon. Jeges vízben hűtsd és csöpögtesd le.

2. A babkonzervek levét is öntsd le, mosd át őket szűrőben hideg folyó vízzel.

3. Az öntethez valókat keverd össze egy tálban: a fokhagymát szétnyomva, a hagymát vékonyra szeletelve, a bazsalikomot szétvagdosva. Ízesítsd, majd keverd hozzá a háromféle babot.

4. Egy tálon rendezd el a paradicsomszeleteket, lapátold rá a babot, tördeld a tetejére a szardíniát, és díszítsd a maradék bazsalikomlevelekkel.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: acpsyndication.com