10 kortárs könyv gyerekeknek korosztály szerint

Borítókép: 10 kortárs könyv gyerekeknek korosztály szerint Forrás: getty images
Nemcsak a gyerkőcöket, hanem minket is egy sokkal színesebb világba repíthetnek ezek a gyermekeknek szóló olvasmányok. Korosztály szerint válogattunk közülük.

Tisztában vagyunk vele, hogy manapság kemény dió megszerettetni a gyerekekkel az olvasást. Ugyanakkor szerencsére nem lehetetlen, ha már egészen kicsi korban hozzászoktatjuk őket a könyvek forgatásához. Eleinte még csak szemfüles hallgatóságként figyelik a történeteket, amelyeket felolvasunk nekik, aztán kívülről fújják őket – pedig még olvasni sem tudnak –, később aztán vagy óriási kihívásnak vagy nyűgnek élik meg, hogy maguk kell kibogozzák a betűket.

Minél többet mesélünk és olvastatunk a gyerekekkel, annál színesebbé tesszük vele a képzelőerejüket, fantáziájukat, hosszútávon pedig kiderül, hogy ez az egyik módja, hogy igazán kreatív emberkéket neveljünk. Biztosan neked is volt kedvenc gyerekkori meséd, könyved, amit szívesen adsz tovább a gyermekednek is, de emellett az sem árt, ha neki szóló kortárs irodalmat is olvastatsz vele.

Forrás: getty images
Zsuzsa néni tippjei, hogy az olvasás szeretett kategória legyen

Reméljük, hasznosnak találtátok a tapasztalt tanárnő tippjeit, most pedig engedjétek meg, hogy néhány kortárs könyvet ajánljunk a gyermeketeknek, 3-6, 7-10 és 11-14 éves korosztály szerint!

Ha van olyan könyv, amit ti ajánlanátok, feltétlenül osszátok meg egymással kommentben!