10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Borítókép: 10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ
Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

A 2018-as márciusi Éva magazin címlapján az Európa legjobb színésznőjének választott Borbély Alexandra szerepel, a magazinban hosszabb interjú is olvasható vele, a címlapfotózáson pedig egy 10 kérdés videó interjúra is elcsíptük. Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele.

A lassan érő istennő, avagy egy félős kislány Európa csúcsán

A magazin 80. oldalán kezdődő interjúban pedig további izgalmas történetekbe avat be minket.

A videós interjú készülte óta kiderült: Oscar-díjra jelölték a Testről és lélekről című filmet; Enyedi Ildikó rendezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában került az Oscar-várományosok közé. A magyar film egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással versenyez a díjért.

Ahogy Alexandra a videóban is említette, egyelőre "beéri" azzal a nem kis elismeréssel is, hogy a Berlini filmfesztiválon Európa legjobb színésznőjének választották - a világhírnév viszont úgymond elkerülhetetlen már e ponttól, hiszen amellett, hogy a Testről és lélekről és annak szereplőgárdája a hollywoodi reflektorok fényébe kerül (sőt bár nagyon erős a mezőny, bízunk benne hogy az arany szobrocskát is elhozza), a film már Netflixen is elérhető több kontinensen: Latin-Amerikában (Brazíliát kivéve), a Közel-Keleten (mínusz Izrael és Törökország), Dél-Afrikában, Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban, Bhutánban, Bangladesben, Sri Lankán és Mongóliában is. Hazánkban az HBO Go-n pedig március 1-től lesz elérhető.

Az idei, 90. Oscar-gála március 4-én kerül megrendezésre, addig is izgatottan szorítunk a magyar filmnek!