10 jel, hogy kinőttétek a lakásotokat és ideje lenne váltani

Borítókép: 10 jel, hogy kinőttétek a lakásotokat és ideje lenne váltani Forrás: Getty Images
A kis lakást legalább olyan hamar ki lehet nőni, mint belakni...

Nincs is jobb érzés annál, mint hogy az ember hazaérve igazán kényelmesen, otthonosan érezze magát, legyen akármilyen aprócska is az otthona. A kis lakást azért is érezhetjük nagyon a magunkénak, mert igen hamar be tudjuk lakni és könnyedén személyessé tudjuk varázsolni, legyen szó akár egy manzárdlakásról a legfelső emeleten vagy egy szuterénről, ami már-már egy barlangra hajaz. Egy dolog azonban mindig közös a kis lakásokban: azokat lehet a legkönnyebben kinőni.

Íme a jelek, hogy megérett nálatok a lakás váltás:

1>> Már nem érzel késztetést arra, hogy rendesen kitakaríts

Korábban minden élére volt állítva, ha vendégeket vártok, ha nem. Most meg a konyhában halmokban állnak a mosatlan edények és a szőnyeg is régen volt már kitisztítva, nem beszélve az ezer éve arrébb nem tolt komódról. Ha hosszabb ideje elhanyagolod a lakásotokat, az annak is lehet a jele, hogy már nem tudsz mit kezdeni a kis térben felhalmozott rengeteg holmival.

2>> Minden apró hibát észreveszel

Eszméletlenül fel tud idegesíteni a lepattogzott festék a falon, a rosszul záródó ablak vagy a fürdőszobai szekrény, amibe addig is állandóan beverted a fejed, de most már úgy érzed, tényleg útban van.

Ha ezekből a jelekből már többet is igaznak éreztek a lakásotokra, akkor bizony lehet, eljött az ideje, hogy egy valamivel nagyobbra váltsatok. Ha úgy döntenétek, hogy belevágtok, nagy segítség lehet számotokra például az MKB Lakáshitel.

3>> Tulajdonképpen a dohányzóasztalt használjátok étkezőnek

A párodnak (és neked is) már szörnyen fáj a háta a sok görnyedéstől, ami a dohányzóasztalon való evéstől alakult ki. És hát magadban már kicsit aggódsz amiatt, hogy tudnátok-e még rendes asztalnál ebédelni, vagy már csak a kanapé a megfelelő helyszín.

4>> Mostanában nem annyira szeretsz hazamenni

Már nem érzed magad annyira komfortosan az otthonod falai között. Hogy miért? Magad sem tudod igazán megmondani. Eláruljuk: túl sok mindent halmoztál fel az évek alatt, és szűkebb lett a tér, már ketten is alig fértek el egymás mellett. Márpedig az otthonod az első számú menedék kell legyen egy hosszú nap után!

Még több jel, hogy kinőttétek a lakásotokat: