10 fontos dolog, ami a nőkkel történt 2017-ben

Borítókép: 10 fontos dolog, ami a nőkkel történt 2017-ben
A világ lakóinak picivel több mint fele nő, de valahogy még soha nem jutottunk ilyen fontos szerephez, még sosem hallathattuk olyan módon a hangunkat, mint 2017-ben.

Nőnek lenni baromi nehéz. És nem csak azért, mert fáj, amikor menstruálunk, mert narancsbőrös a combunk és ezért rettegünk, hogy soha többet nem fog randira hívni egy férfi, mert nem egy egész falu neveli a gyerekünket, hanem kábé mi egyedül (és a férjünk, ha szerencsénk van, aki „sokat segít”), és mert már a diplomaosztónkon sejtjük, hogy 10-20 százalékkal kevesebbet fogunk keresni, mint a mellettünk mosolyogva szelfiző férfi évfolyamtársaink. Hanem azért is olyan baromi nehéz nőnek lenni, mert a fenti tényezők jó alaposan meg vannak támogatva különböző alattomos eszközökkel, amelyek segítségével kellőképpen tudomásunkra is hozzák, hol a helyünk. Az egyik ilyen eszköz a szexuális zaklatás, amelynek természetesen önmagában is ezerféle formája van.

Időnként azért előfordul, hogy sikerül felemelnünk a hangunkat, és 2017 volt az az év, amikor a szórványos esetek összeálltak egy világméretű, a közösségi oldalakon zajló forradalommá. A galériában megnézhetitek, melyek voltak 2017 legfontosabb eseményei a nők számára.