Napi horoszkóp december 21.: a Rákoknak kikapcsolódásra van szükségük, a Mérlegek kihívással néznek szembe

Borítókép:  Napi horoszkóp december 21.: a Rákoknak kikapcsolódásra van szükségük, a Mérlegek kihívással néznek szembe Forrás: Getty Images
A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 21.

KOS (március 21.–április 20.)

Bár nem nagyon szereted lezárni a dolgokat úgy, hogy azok nem úgy alakultak, ahogyan az elején eltervezted őket, most mégis az a helyzet, hogy egy bizonyos ügyben nem tudsz már a végeredményen javítani, bár még lenne mit csinálni. Emiatt kissé bosszús vagy, hiszen egyáltalán nem így szeretted volna befejezni az egészet, ám most már úgysem tudsz mit tenni ellene, s ebbe kénytelen vagy beletörődni. Ne legyen azonban emiatt lelkiismeret-furdalásod, hisz mindent megtettél a célért, de be kell látnod, hogy vannak dolgok, amelyekre nincs ráhatásod. El kell fogadnod, hogy te is hibázhatsz, de ne csüggedj, legközelebb majd jobban sikerül!

BIKA (április 21.–május 21.)

A környezetedben akadnak olyanok, akik megpróbálnak másokat manipulálni annak érdekében, hogy érvényesíthessék a saját akaratukat, te pedig értetlenül állsz a helyzet előtt, mert el sem akarod hinni, hogy valaki ilyesmire képes, ráadásul pedig vannak olyan naiv emberek, akik bedőlnek. Nem érdemes azonban közbeavatkoznod, mert ha rájönnek a bajkeverők, hogy le szeretnéd leplezni őket, mindenre hajlandó azért, hogy ártsanak neked, és akkor egyszer s mindenkorra megtanulhatod, hogy ne üsd bele az orrodat mások dolgába. Hidd el, nem érdemes belemásznod ebbe ügybe, minek nehezítenéd még jobban az egyébként sem túl egyszerű életedet?!

IKREK (május 22.–június 21.)

Meg voltál győződve róla, hogy tiéd a győzelem, gondolatban már bezsebelted az aranyérmet, hirtelen azonban egy váratlan fordulat nehezíti meg a helyzetedet, ami kissé megingatja a biztosnak vélt pozíciódat. Mivel gyorsan és a problémához mért legnagyobb hatékonysággal kell cselekedned, ne is késlekedj egyetlen másodpercig sem, hiszen most minden pillanat számít. Bízz abban, hogy meg tudod oldani dolgot, hogy rendelkezel annyi tapasztalattal, hogy pontosan tudd, mit csinálj, így nem kell a sötétben tapogatóznod. Ez most egy kiváló bizonyíték arra, hogy ne bízd el magad és csak akkor ünnepelj, ha már tényleg a dobogó legfelső fokán állsz!

RÁK (június 22.–július 22.)

Mivel borzasztóan fárasztó, zsúfolt életet élsz jó ideje, most már kezdesz kimerülni, és kevésbé bírod a terhelést, mint annak előtte. Mivel előbb-utóbb minden erőd elszáll, s talán az egészséged is veszélybe kerülhet, itt az ideje annak, hogy a sok tennivaló helyett inkább saját magadra figyelj. Szánd ezt a napot a teljes kikapcsolódásra, tegyél félre minden kötelezettséget, foglalkozz olyan dolgokkal, amelyek feltöltenek, kikapcsolnak és pihetnetnek. Hidd el, sokkal hatékonyabban fog menni minden, ha lehetőséget adsz magadnak egy kis kikapcsolódásra!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Valakivel konfliktushelyzetbe keveredsz csak azért, mert ellentétes álláspontot képviseltek, ám sem te, sem ő nem hajlandó engedni. Emiatt azonban egyre távolabb kerültök egymástól, ami oda vezethet, hogy akarva-akaratlanul ellenérzés alakul ki bennetek a másik iránt. A kérdés csak az, hogy megéri-e egy korábbi, viszonylag kiegyensúlyozott kapcsolatot elrontani azzal, ha valamiben nem találjátok a közös hangot. Érdemes tehát megpróbálni kompromisszumot kötni, de ha semmiképp nem megy, akkor pedig lépjetek túl a dolgon és borítsatok fátylat a múltra. Amennyiben ugyanis ebben a helyzetben ragadtok, az semmi jót nem tartogat a jövőre nézve!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Foggal-körömmel, minden erődet bevetve harcolsz egy számodra fontos dologért, rá kell azonban jönnöd, hogy egyelőre nem áll rendelkezésedre minden ahhoz, hogy meg is valósíthasd a kitűzött céljaidat. Feladnod azonban semmiképp nem érdemes, várd meg azt az ideális pillanatot, amikor kedvezőbbek lesznek a körülmények, s akkor könnyedén megkaparinthatod majd azt, amire olyan nagyon vágysz. Próbáld elfogadni, hogy most csak felesleges idő- és energiapocsékolás lenne, ha miden áron tovább hadakozol, és semmi másra nem figyelsz, mert közben olyan lehetőségeket szalaszthatsz el, amelyeket nem jönnek szembe minden pillanatban! Járj nyitott szemmel!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Ma olyan kihívással kell szembenézned, amelyről eleinte azt hitted, hogy a kisujjból kirázod majd a megoldást, ám menet közben mégis rá kell jönnöd, hogy alaposabb figyelmet igényel a dolog, mint amit eddig mutattál. Mivel nagyon nem mindegy, hogy mire jutsz, s jó eredményt szeretnél produkálni, ezért most áll meg, mérd fel a lehetőségeidet, rakj össze magadban egy tervet, és fuss neki újra. De az is fontos, hogy legyen elég hit és akaraterő benned, hogy a végén célba juss! Hajrá, tedd oda magad!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Akad valaki a környezetedben, aki annyira féltékeny a sikereidre és az ebből adódó népszerűségedre, hogy folyton igyekszik keresztbe tenni neked. Mivel azonban ezt gyorsan észreveszed, igyekezz mielőbb leállítani és elmagyarázni neki, hogy mindaz, amit elértél, nem magától pottyant az öledbe, nem álltál széttárt karokkal a szerencsére várva, hanem bizony nagyon keményen küzdöttél, nem kis áldozatokat hozva annak érdekében, hogy most ott tarthass, ahol vagy. Ha próbálsz kellő türelemmel közeledni az illetőhöz, s világossá teszed neki, hogyan juthat előre ő is a pályáján, talán még hálás is lesz érte. Rajtad ne múljon!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Túl magasra emeled másokkal szemben a mércét, olyan dolgokat vársz el tőlük, amelyre nem talán nem is képesek. Emiatt időnként kellemetlen helyzetbe kerülsz, mert előbb-utóbb nyilván akadnak olyan emberek, akik ezzel kapcsolatban hangot adnak a nemtetszésüknek. És lásd be, van is valamennyi igazuk. Büszke lehetsz arra, hogy te egy maximalista, céltudatos ember vagy, de nem várhatod el másoktól, hogy erejükön felül megfeleljenek neked. Igyekezz mindenkit elfogadni úgy, ahogyan van, hisz mindenki értékes ember, s rendelkezik olyan képességekkel, tulajdonságokkal, amelyeket érdemes elimserni. Nem tudod és nem is érdemes megváltoztatnod embereket, és ne akarj mindenkit a saját képedre. Légyél toleránsabb, mert az sokkal célravezetőbb!

BAK (december 22.–január 20.)

Valaki, akivel hosszú ideje állóháborút folytatsz egy bizonyos ügy kapcsán, most egy más dolog miatt szorult helyzetbe kerül, ami kiváló alkalmat adhat neked arra, hogy győztesen kerülhess ki a játszmátokból. Mivel azonban te nem vagy az az ember, aki mások bajából akarna hasznot húzni, ezúttal félreteszed minden sérelmedet és inkább segítő jobbot nyújtasz az illetőnek, aki nagyon hálás szívvel fogadja ezt. Nemes jellemre vall, amit teszel és ez talán megoldást nyújthat a kettőtök közötti konfliktus feloldásához is. Büszke lehetsz magadra, hiszen a döntő mérkőzés közepén segíted fel az ellenfeledet a padlóról!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Valami, amin régóta dolgoztál, nem úgy sül el, ahogyan szeretted volna, és ez az első pillanatban eléggé elkeserít. Ha azonban jobban belegondolsz, semmi nem történik véletlenül, mindig lehet okulni a hibáinkból, s ha a megfelelő konzekvenciát levonjuk, tovább lehet lépni, legközelebb pedig hasonló szituációban nem fogunk hibázni. Ne keseredj el, nem vagy egy örök vesztes, s nem arra születtél, hogy harc nélkül add fel a küzdelmet. Most nem úgy sikerült, ahogyan elképzelted, de legalább ma is tanultál valamit. Holnap meg jön egy új nap – új lehetőségekkel!

HALAK (február 20.–március 20.)

Lelkileg nagyon próbára tettek az elmúlt napok, s bár igyekeztél minden idegszáladdal arra koncentrálni, hogy ezt senki ne vegye észre, azért akik jól ismernek, mégis látják rajtad azt, hogy nincs minden rendben körülötted. Ha valaki rákérdez arra, hogy mi a baj, nem kell feltétlenül titkolnod, néha ugyanis már attól sokkal könnyebb túllendülni bizonyos dolgokon, ha egyszerűen csak beszélsz róluk. De csak olyan embereket avass bizalmadba, akiket megbízhatóan tartasz, s nem kell félned attól, hogy világgá kürtölik a bajodat. Ha viszont jobbnak tartod, vonulj el a világ elől és tisztázd magadban a dolgokat, hogy mindent le tudhass zárni, és az egész ne nyomja rá a bélyegét az ünnepi hangulatodra!